[rev_slider alias=”ziekenhuis”]

ETEN WAT U LEKKER VINDT EN KRIJGEN WAT U NODIG HEEFT

Een operatie is een zware belasting voor het lichaam, daarvoor moet u dus liefst in een zo goed mogelijke conditie zijn. Maar u wordt er als oudere niet sterker op en u verliest spiermassa. Het verlies aan spierkracht is waarschijnlijk het gevolg van een niet optimale voeding, in combinatie met te weinig beweging, met als gevolg daarvan zelfs de kans op ondervoeding.

Daarom heeft u als u ouder wordt meer eiwitten nodig om in conditie te blijven en voor het herstel van spieren. Maar oudere mensen hebben een lagere energiebehoefte en eten dus minder. Dit heeft als resultaat dat ouderen minder eiwitten binnen krijgen. Hierdoor kunt u ongewenst afvallen, terwijl dat nou juist niet de bedoeling is.

Vooral voorafgaand aan een operatie of daarna tijdens het herstel of het revalidatieproces is het erg belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Zo kunt u aansterken voor of na een operatie en de aanslag die zo’n operatie op uw lichaam betekent beter verwerken.

Eiwitten bevorderen het herstelproces en eiwitrijke voeding draagt hier aan bij. In een groeiend aantal, vooral toonaangevende ziekenhuizen worden Carezzo producten aan de patiënten verstrekt om een hoge eiwitinname doelstelling te halen: 1.5 keer meer eiwit in het dagmenu. Maar ook voor patiënten die voorafgaand aan, of na een ziekenhuisopname weer thuis zijn kunnen Carezzo eiwitverrijkte producten nu rechtstreeks besteld worden via de webshop.

Gezond leven betekent goed eten en bewegen, met name na het sporten hebt u meer eiwit nodig, dan blijven uw spieren in conditie. Wanneer u iedere dag voldoende eiwitten eet kunt u langer een actieve leefstijl hanteren. Dat is toch wat u wilt en de eiwitverrijkte producten van Carezzo helpen daarbij. Daarmee staat u een leven lang ‘midden in de samenleving’.

Bestel nu!

slider

AANSTERKEN VOOR EEN OPERATIE BEPERKT DE KANS OP COMPLICATIES EN VERSNELT HET HERSTELPROCES

Lees het onderzoek*

*onderzoek van de universiteit van wageningen

EIWITOPNAME MOET VERSPREID OVER DE DAG GEBEUREN WANT TEVEEL EIWIT IN EEN KEER HEEFT GEEN ZIN

Het consumeren van een te grote hoeveelheid eiwit in één keer heeft geen zin. Dat kan het lichaam niet omzetten in spierweefsel. Daarom bestaat het Carezzo assortiment uit producten die tijdens ontbijt, lunch en als tussendoortje gegeten of gedronken kunnen worden. Daarmee hoeft het vertrouwde voedingspatroon niet gewijzigd te worden.

MEER EIWIT IN DE BROODMAALTIJDEN EN TUSSENDOOR
Omdat de warme maaltijd vaak al is voorzien van voldoende eiwit, is het van groot belang dat er extra eiwit tijdens het ontbijt en de lunch wordt geconsumeerd. Een betere spreiding van het extra eiwit gedurende de dag over de drie maaltijden is gunstiger voor de spieropbouw.

Ook op de tussendoormomenten kan extra eiwit geconsumeerd worden, om een betere spreiding van eiwitopname te realiseren. Drie maaltijdmomenten van 25 tot 30 eiwit gram gecombineerd met drie tussendoormomenten van 10 gram eiwit zou optimaal zijn.

EXTRA EIWIT ZONDER MEER TE ETEN
Bij ondervoeding en tijdens een revalidatieperiode is de eiwitbehoefte zo’n 50% tot 100% hoger dan normaal. Maar het is voor veel ouderen ondoenlijk om zoveel meer te eten met tussendoortjes. Daarom heeft Carezzo eiwitverrijkte basisvoeding. Er hoeft niet meer gegeten te worden om toch meer eiwit binnen te krijgen.

ONTBIJT

Begin sterk aan de dag met ons heerlijke eiwitverrijkt brood & sap.

TUSSENDOOR

Geniet van eiwitverrijkt fruitzuivel of plakje cake bij de koffie of thee.

LUNCH

Een eiwitverrijkte krentenbol in combinatie met fruitsap.

TUSSENDOOR

Geniet van eiwitverrijkte groentesoep te krijgen in drie smaken.

DESSERT

Eiwitverrijkte fruitzuivel na het avondeten is een verfrissende afsluiting.

LEKKERE TREK

Kies voor een overheerlijke koek of muffin bij de koffie of thee.

WEKELIJKS BEZORGD MET HET CAREZZO ABONNEMENT

Met het Carezzo abonnement kunt u kiezen uit vier boxen, die zijn samengesteld met verschillende producten voor de broodmaaltijden en tussendoor. In de boxen zit eiwitverrijkt brood en fruitsap, aangevuld met naar keuze soep, fruitzuivel of banket. U kunt de box kiezen die het best bij uw voorkeur past. Wit u eerst kennismaken met de Carezzo producten dan is er de Carezzo proefbox met daarin alle producten. Deze kunt u bestellen zonder abonnement. Wij willen het bestellen makkelijk maken. Wij leveren wekelijks de bestelling op dinsdag bij u af, of op een ander adres. Het abonnement is flexibel: u kunt pauzeren, u kunt wisselen tussen de verschillende boxen en u kunt direct opzeggen.

Lees meerBestel nu

WAT DOET CAREZZO VOOR U

Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken heeft meer eiwit per portie dan gewoon eten. Zo krijgt u meer eiwit binnen zonder meer te eten. Als u ouder wordt beweegt u minder en neemt de energiebehoefte af. De porties die u eet worden kleiner. Maar de eiwitbehoefte neemt niet af en daardoor ontstaat er al gauw een tekort in de eiwitinname. Bij ziekte kan de eiwitbehoefte al bijna verdubbelen ten opzichte van jongere mensen. Bij een risico op ondervoeding is de eiwitbehoefte al 50% hoger dan van jongere volwassenen. In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond en onderbouwd dat Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken in de hogere eiwitbehoefte voorziet.

CAREZZO IN ZIEKENHUIZEN

Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken wordt verstrekt in veel toonaangevende ziekenhuizen aan patiënten met een risico op ondervoeding. Als de oplossing om de eiwitinname drastisch te verhogen met gewone basisvoeding die iedereen lekker vindt. Carezzo is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse vallei en is onderzocht in vele doelgroepen in het ziekenhuis, verpleeg en verzorging, en bij thuiswonenden. In wetenschappelijke studies is de onderbouwing verkregen dat meer dan 70% van de ouderen de hoge eiwitinname doelstellingen haalt ten opzichte van een minderheid met de huidige benadering. Diëtisten adviseren ook een hogere eiwitinname voor thuiswonende ouderen. Zeker bij een risico op ondervoeding, ziekte en tijdens de periode van herstel.

×

BEZOEK ONS!

HET LAATSTE NIEUWS