[rev_slider alias=”mantelzorgers”]

ETEN WAT OUDEREN LEKKER VINDT EN KRIJGEN WAT ZE NODIG HEBBEN

Onze ouders, familieleden, bekenden, buren en andere mensen in de omgeving worden allemaal steeds ouder. Dat willen ze ook graag en daar willen ze ook zoveel mogelijk van genieten. ze willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven en liefst niet afhankelijk zijn. Graag blijven ze thuis wonen, maar ze hebben daarbij soms toch wat hulp nodig. Die behoefte zal alleen nog maar gaan toenemen, want ouderen verliezen we aan spierkracht en spiermassa. En naarmate ze nog ouder worden gaat dit steeds sneller.

Toch willen die ouderen zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en vrijheid behouden zonder hun gedragspatroon te hoeven wijzigen. Daarom hebben mensen als ze ouder worden nog steeds beweging nodig, maar met name ook meer eiwitten. Dat komt omdat oudere mensen een lagere energiebehoefte hebben en eten dus minder. Dit heeft als resultaat dat oudere mensen minder eiwitten binnen krijgen, waardoor de kans op ongewenst afvallen of zelfs ondervoeding toeneemt. En ondervoeding bij ouderen komt veel vaker voor dan iedereen zich realiseert.

Een hogere inname van eiwitten kan helpen bij het voorkomen van osteoporose en afbraak van spiermassa. Dus eiwitrijke voeding is dan een oplossing. Wanneer u de zorg voor een oudere hebt dan bieden de eiwitverrijkte producten van Carezzo een uitkomst. Want ouderen wensen doorgaans geen ingrijpende veranderingen, maar willen hun eetpatroon handhaven en geen concessies doen aan smaakvol blijven eten. Dat kan met de producten van Carezzo omdat die deel uitmaken van de basis voeding en heel erg vertrouwd zijn. Er hoeft niet meer gegeten te worden en er hoeft daarom ook niets over te blijven. Toch krijgt een oudere wel 1.5 keer meer eiwit in het gewone dagmenu.

Gezond leven betekent goed eten en bewegen, met name na het sporten hebt u meer eiwit nodig, dan blijven uw spieren in conditie. Wanneer u iedere dag voldoende eiwitten eet kunt u langer een actieve leefstijl hanteren. Dat is toch wat u wilt en de eiwitverrijkte producten van Carezzo helpen daarbij. Daarmee staat u een leven lang ‘midden in de samenleving’.

Bestel nu!

slider

OP KRACHT KOMEN DOOR EEN HOGE CONCENTRATIE EIWIT ZONDER MEER TE HOEVEN ETEN

Lees het onderzoek*

*onderzoek van de universiteit van wageningen

EIWITOPNAME MOET VERSPREID OVER DE DAG GEBEUREN WANT TEVEEL EIWIT IN EEN KEER HEEFT GEEN ZIN

Het consumeren van een te grote hoeveelheid eiwit in één keer heeft geen zin. Dat kan het lichaam niet omzetten in spierweefsel. Daarom bestaat het Carezzo assortiment uit producten die tijdens ontbijt, lunch en als tussendoortje gegeten of gedronken kunnen worden. Daarmee hoeft het vertrouwde voedingspatroon niet gewijzigd te worden.

MEER EIWIT IN DE BROODMAALTIJDEN EN TUSSENDOOR
Omdat de warme maaltijd vaak al is voorzien van voldoende eiwit, is het van groot belang dat er extra eiwit tijdens het ontbijt en de lunch wordt geconsumeerd. Een betere spreiding van het extra eiwit gedurende de dag over de drie maaltijden is gunstiger voor de spieropbouw.

Ook op de tussendoormomenten kan extra eiwit geconsumeerd worden, om een betere spreiding van eiwitopname te realiseren. Drie maaltijdmomenten van 25 tot 30 eiwit gram gecombineerd met drie tussendoormomenten van 10 gram eiwit zou optimaal zijn.

EXTRA EIWIT ZONDER MEER TE ETEN
Bij ondervoeding en tijdens een revalidatieperiode is de eiwitbehoefte zo’n 50% tot 100% hoger dan normaal. Maar het is voor veel ouderen ondoenlijk om zoveel meer te eten met tussendoortjes. Daarom heeft Carezzo eiwitverrijkte basisvoeding. Er hoeft niet meer gegeten te worden om toch meer eiwit binnen te krijgen.

ONTBIJT

Begin sterk aan de dag met ons heerlijke eiwitverrijkt brood & sap.

TUSSENDOOR

Geniet van eiwitverrijkt fruitzuivel of plakje cake bij de koffie of thee.

LUNCH

Een eiwitverrijkte krentenbol in combinatie met fruitsap.

TUSSENDOOR

Geniet van eiwitverrijkte groentesoep te krijgen in drie smaken.

DESSERT

Eiwitverrijkte fruitzuivel na het avondeten is een verfrissende afsluiting.

LEKKERE TREK

Kies voor een overheerlijke koek of muffin bij de koffie of thee.

WEKELIJKS BEZORGD MET HET CAREZZO ABONNEMENT

Met het Carezzo abonnement kunt u kiezen uit vier boxen, die zijn samengesteld met verschillende producten voor de broodmaaltijden en tussendoor. In de boxen zit eiwitverrijkt brood en fruitsap, aangevuld met naar keuze soep, fruitzuivel of banket. U kunt de box kiezen die het best bij uw voorkeur past. Wit u eerst kennismaken met de Carezzo producten dan is er de Carezzo proefbox met daarin alle producten. Deze kunt u bestellen zonder abonnement. Wij willen het bestellen makkelijk maken. Wij leveren wekelijks de bestelling op dinsdag bij u af, of op een ander adres. Het abonnement is flexibel: u kunt pauzeren, u kunt wisselen tussen de verschillende boxen en u kunt direct opzeggen.

Lees meerBestel nu

WAT DOET CAREZZO VOOR U

Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken heeft meer eiwit per portie dan gewoon eten. Zo krijgt u meer eiwit binnen zonder meer te eten. Als u ouder wordt beweegt u minder en neemt de energiebehoefte af. De porties die u eet worden kleiner. Maar de eiwitbehoefte neemt niet af en daardoor ontstaat er al gauw een tekort in de eiwitinname. Bij ziekte kan de eiwitbehoefte al bijna verdubbelen ten opzichte van jongere mensen. Bij een risico op ondervoeding is de eiwitbehoefte al 50% hoger dan van jongere volwassenen. In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond en onderbouwd dat Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken in de hogere eiwitbehoefte voorziet.

CAREZZO IN ZIEKENHUIZEN

Carezzo eiwitverrijkt eten en drinken wordt verstrekt in veel toonaangevende ziekenhuizen aan patiënten met een risico op ondervoeding. Als de oplossing om de eiwitinname drastisch te verhogen met gewone basisvoeding die iedereen lekker vindt. Carezzo is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse vallei en is onderzocht in vele doelgroepen in het ziekenhuis, verpleeg en verzorging, en bij thuiswonenden. In wetenschappelijke studies is de onderbouwing verkregen dat meer dan 70% van de ouderen de hoge eiwitinname doelstellingen haalt ten opzichte van een minderheid met de huidige benadering. Diëtisten adviseren ook een hogere eiwitinname voor thuiswonende ouderen. Zeker bij een risico op ondervoeding, ziekte en tijdens de periode van herstel.

×

BEZOEK ONS!

HET LAATSTE NIEUWS